Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]Цветанка Ризова попита социалния министър Деница Сачева в студиото на Лице

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgЦветанка Ризова попита социалния министър Деница Сачева в студиото на Лице
Коментари Харесай

Сачева: Не е важно дали родна майка отглежда детето си, а коя майка може да го гледа - на нея даваме пари

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

Цветанка Ризова попита социалния министър Деница Сачева в студиото на " Лице в лице " по БТВ:  " Защо има случаи, когато децата се лишават от родната майка и се дават на приемни фамилии, субсидирани от страната? Защо не се дават пари на родната майка да си гледа децата? "

" Ние не гледаме придвижването на парите, а гледаме кое семейство може да поеме отговорност за развъждането на децата. Обикновено това не се оказва родното семейство. Давали сме пари на такива родители и се оказва, че те не поемат отговорност за развъждането на децата си в естествена среда. 

Безработицата в България към този момент е на ниски равнища. Все още има млади хора обаче, които  нито учат, нито работят. Сега ще предложим механизъм да издирим тези 167 хиляди българи на възраст от 18 до 26 години. Част от тях може би работят в черния бранш.

Те нямат обучение, само че може би имат умения. Ще валидираме тези умения, ще се издават документи, тъй че те да мога зда излязат на пазара на труда. Искаме да привличаме високоспециализирани фрагменти в България. Годишно ще дефинираме квоти за специалности. ", разясни още министър Сачева. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР